Топ 5 най-интересни идеи за отпушване на канали, е класация за невероятните, забавни и странни топ 5 начина, които най-често сме чували да се използват за отпушване на канализация.

"каналДО"
От
канал - ДО сифон.

Тел: 0886 71 56 35


Аварийно отпушване на канали , до час в град София и региона.
Звъннете ни!

Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и други.

Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино.


ВиК услуги и ремонти 24/7, топ качество и реакция до час в София окръг.
Обадете се!

ВиК услуги и ремонти 24/7, за течове | тръби | кранове | меки връзки | мивки | смесители | щтрангове и други.

ВиК услуги и ремонти 24/7, извършени качествено, бързо, лесно и евтино.

Топ 5 най-интересни идеи за отпушване на канали.


Ето и нашата класиция за топ 5 най-интересни идеи за отпушване на канали. Това са нашите персонални 5 фаворита, които най-често сме срещали като начини за отпушване на канали в професионалната ни практика.

Някои от тях са толкова налудничеви, че дори и ние, като професионалисти в отпушването на канали, не вярвахме че действат. Уви, оказва се, че всеки един от тези методи е изпробван и утвърден във времето като надежден и действащ. Надяваме се да ви помогнат не само да отпушите каналът, но и да се забавлявате докато го правите. Но преди да стигнем до класацията, ще кажем няколко думи за това как въобще се стигна до нея.

Всъщност всеки един човек рано или късно се сблъсква със запушена мивка или канал вкъщи. В тези моменти хората са склонни да опитват какви ли не неща за отпушване не канали преди да потърсят професионалната ни помощ. Именно по този начин стигнахме и до класацията.

Когато наш екип отиде на място, едно от нещата които разпитваме, преди да започнем работа по каналът, е дали и по какъв начин някой се е опитвал да отпуши канализацията преди нас. Правим това, за да знаем дали има нещо, за което трябва да внимаваме при отпушването (например тел или нещо друго, заседнало по каналът при предишни опити за отпушване).

Именно в тези моменти, чуваме какви ли не чудати, забавни и смешни истории. Ето някои от най-интересните уреди и начини за отпушване, за да можете да създадете малко такива истории и за себе си, а кой знае, най-вероятно и да отпушите каналът.

1. Отпушване на канали с бутало.

Това е един от най-лесните и известни начини, чрез който може да се отпуши запушеният канал, мивка или тоалетна. Всъщност, на пръв поглед , този метод може и да не се счита за много интересен (поради популярността му), но замислете се само за комедийна случка по телевизията или във филм с отпушване на канал, в която не участва бутало - просто няма такава.

Буталото е чест герой, във всякакви комедийни ситуации по телевизията и във филмите и именно заради това заслужено си печели първото място в тази класиция. На живо е също толкова смешно. Ако не сте виждали, то тогава побързайте да запушите каналът и се снабдете с бутало. Можем само да ви пожелаем приятно напъване върху буталото и щастливо отпушване.

За да го използвате за отпушване на канали, поставете буталото в края на канализационната тръба или върху сифона, отвора на тоалетна или мивка и движете с интензивни движения нагоре-надолу за да създадете вакуум. Идеята е да предизвикате налягане по тръбата, което да доведе до отпушване на канала. 

2. Отпушване на канали със закачалка за дрехи.

Може би най-неочакваният уред за отпушване на канали са закачалките за дрехи. Тези пособия, освен като ораганайзер за дрехи, могат да свършат чудесна работа за отпушване на канализацията, а принципът им на действие е много прост и интересен.

Достатъчно е само да вземете една метална закачалка за дрехи, от която вече нямате нужда и да разгънете и отплетете металът, докато той не добие формата на продълговата тел, която може да заврете в каналът. За по-добро захващане на предмети попаднали в канализацията, е възможно дори да си изработите импровизирана кукичка на края на поличилата се тел.

След като сте готови със закачалката и тя е във формата на тел за отпушване на канали, следващата стъпка е просто да я заврете в запушеният канал и да се опитате да издърпате всичко, което може да закачите за нея. Повторете докато се отпуши каналът.

3. Отпушване на канали с кока кола.

Един от най - странните продукти, с които ще ви посъветваме да се опитате да отпушите канализацията у дома е кока кола.

Тази изключително обичана напитка, от деца и възрастни, има невероятно действие върху всякакви вещества, а използването и за отпушване на затлачени мивки и канали е много лесно.

1 литър кока кола се изсипва в мивката ( тоалетната чиния или канала) и се оставя да подейства през нощта, сутринта се залива с вряла вода, при леки запушвания ефекта е невероятен, а като страничен ефект от обработката с тази течност получавате и бляскава мивка или тоалетна чиния.

4. Отпушване на канали със сода за хляб

Този метод е силно подходящ за трудно оттичаща се мивка. Реакцията е интересна и протича бурно, така че не само ще успеете да отпушие каналът, но и ще има доста забавление.

Използването протича по следният начин. В суха мивка се сипват равно количество сода бикарбонат (сода за хляб), сол и се залива със същото обемно количество оцет. Мивката се оставя за 10 - 15 минути за да може получената смес да подейства. Накрая се залива обилно с около два литра вряла вода.

5. Отпушване на канали с аспирин.

Да, дори аспиринът може да послужи като средство за отпушване на канали. Определено е едно от най-странните неща, които може да използвате, но действа и някои хора твърдят, че е много ефективен.

Приложението е лесно. В отвора на канала се поставят 2-3 таблетки аспирин, те се заливат с 2-3 супени лъжици оцет, непосредствено след оцета отвора на канала се затваря плътно и се изчаква около 5 минути. След което се промива с 2 литра топла вода за да се премахне разтворената мръсотия. Този метод е ефикасен не само за отпушване на канали, но и може да се използва за премахване на излизащата лоша миризма от канализацията.

Какво да направите, ако нищо не помага за отпушване на каналът?

В случай, че усилията, които сте положили за отпушване на вашият канал не са получили очакваният успех и сте изгубили желание да се занимавате с досадния проблем или пък нямате свободно време за излишни загуба на нерви по отпушването на затлачения канал, може да се обърнете към нас. 

Ние от каналДО, с удоволствие ще се погрижим за вашият комфорт и уют и ще се погрижим за каналът. Ние предлагаме услугата отпушване на канали, на преференциални цени и в бързи срокове. Потърсете ни.

Ние ще отпушим вашият канал, дори когато нищо друго не помага.

Описаните методи в този сайт са интересни но не винаги са ефективни при голямо запушване. Някои средства са по-скоро за профилактика отколкото способ за справяне със запушен канал.

Когато нищо не помага, това означава че имате сериозно запушен канал. В такъв случай е най-добре да потърсите професионалисти. В противен случай има огромна вероятност само да утежните запушването. Потърсете ни.

С нашата фирма се работи лесно. Независимо колко проблемно е запушването ние ще се радваме да помогнем по възможно най-добрият, бърз и ефективен начин. След позвъняване, ще изпратим екип, който да отпуши каналът на място.

За бързо, лесно и евтино решение на проблеми с канализацията позвънете на каналДО.

Работим денонощно!
Отпушваме канали, шахти, мивки, сифони, тоалетни, септични ями и др.

Тел: 0886 71 56 35

Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино.

Споделeте тази страница:

Сайтът използва "бисквитки". Използвайки го, Вие се съгласявате с нашите условия за използване на сайта, включително с нашата политиката за поверителност и политика за използване на "бисквитки".