Почистване и отпушване на шахти, е услуга при която се отстраняват всякакви натрупвания от бита като фекална вода, предмети и отпадъци вътре в канализационната шахта, докато тя не се отпуши напълно. Обикновено, това се извършва със специалирана техника.

Почистване и отпушване на шахти.

Както вероятно вече знаете, шахтите са всички ревизионни отвори на канализацията (от големите метални капаци по улиците, до малките такива в мазетата). За всички тях (независимо от големината), работата по почистване и отпушване може да се извърши само със специализирана професионална техника, която позволява дълбоко проникване в каналът преди и след шахтата.

Ние можем да ви помогнем с това. Достатъчно е само да ни потърсите на телефоните изписани по-долу и ще се отзовем час по-скоро.

"каналДО"
От канал ДО сифон - каналДО

Тел: 0886 71 56 35

Денонощно почистване и отпушване на шахти в град София и региона.
Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.

Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино.

Тези две дейности са неразривно свързани и се извършват винаги едновременно, защото е практически невъзможно да се отпуши шахта, която не е почистена. Нито пък е правилно да се счита за почистена, шахта която не е отпушена.

Преди да наблегнем в повече подробности над самият процес как се извършва почистване и отпушване на шахти, тъй като това изисква професионална техника и има голям шанс да сте тук в търсене на някой който да свърши това за вас. Ето как може да ни намерите.

Ние предлагаме почистване и отпушване на шахти.

Ние от "каналДО" предлагаме професионално почистване и отпушване на шахти. Ще се радваме да помогнем с проблемната шахта и да отстраним запушването по-възможно най добрият начин.

Нашите услуги се характеризират с бърза реакция. Правим това повече от 10 години. Разполагаме с техника и професионалисти, които ще свършат работата безупречно. Нали не искате да затънете в шахта, вече пълна с фекална вода? Ако шахтата ви е запушена, не губете време а ни потърсете чрез телефоните в сайта.

"каналДО"
От канал ДО сифон - каналДО

Тел: 0886 71 56 35

Денонощно почистване и отпушване на шахти в град София и региона.
Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.

Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино.

Как се запушват шахтите?

Шахтите винаги се изграждат по-големи като размер от обграждащата ги канализацията, затова не е лесно да бъдат запушени от нищо, което стандартно се намира в канализацията.

Те обаче имат един непреодолим конструктивен недостатък, който почти винаги е основната причини за запушването им. Това е достът до шахтата от повърхността. Именно през този достъп шахтата може да бъде запушена, чрез попадане на листа, строителни материали, отпадък от бита или други неправомерно изхвърлени неща.

Как се почистват и отпушват шахти?

Добре е да сте запознати с този процес, за да може да се уверите в качеството на извършването му, независимо кой ще потърсите за почистване и отпушване на вашата шахта.

Стандартно, първо се извършва почистването. Така се предотвратява евентуалното пренасяне на проблема на вътре по канализацията, което е възможно при последвали опити за отпушване на шахтата, ако тя не е почистена достатъчно добре преди това.

Почистването на шахтите се извършва в няколко етапа. Вероятно е, първо да се наложи грубо почистване, тоест да се изсмуче фекалната вода и по-едрите отпадъци чрез вакуум помпа, в цистерна. След като се отстранят големите натрупвания, предстои по-фино почистване и отпушване на шахтата и каналът след нея.

Важно е, преди по-финото почистване и отпушване, да се отстрани цялото едро съдържание запълващо шахтата (особенно по-едрите замърсители), за да може те да не възпрепятстват следващият етап от почистването и отпушването на каналът след шахтата.

Това фино почистване и отпушване, може да се извърши през грубо почистената запушена шахта или през съседна шахта, която е празна, отпушена и дава възможност да се насочи машинна дюза вътре в канализацията, по посока към запушената шахта.

Дюзата е специална и може да се използва в комбинация с друг тип хидро машини при необходимост. Дузата работи под високо налягане и целта и е да измие останалата фекална вода и натрупвания, за да отпуши вътрешността на тръбите непосредствено след шахтата и надоло по канализацията. 

Въпреки, че за шахти се считат повечето ревизионни отвори по канализацията (от големите кръгли капаци по улиците, пред къщите и блоковете, до малки такива в мазета и по-дворовете в имота). Все пак този процес, по почистване и отпушване на шахти, в по-голямата си част остава еднакъв, независимо от вида и големината на шахтата върху която се работи. Разликата е единствено в машините които ще се използват за почистване и отпушване, съответно по-големите шахти изискват по-мощни дюзи или хидро машини.

Така например, някои шахти са много плитки (от 50 до 70 сантиметра дълбочина ) и при тях е възможно да се използва преносима механична машина за отпушване на плитки шахти. Други, не до там малки и плитки шахти, които могат да достигнат дълбочина от 2 до 6 метра, изискват изполването на по-мощни хидро машини.

Независимо каква е шахтата с която имате проблеми. Достатъчно е просто да ни потърсите на телефоните в сайта и ние ще се погрижим да я почистим и отпушим.

Защо да потърсите нас за почистване и отпушване на вашата шахта?

Нашат фирма "каналДО" е вероятно най-добрата на пазара в отпушването и почистване на шахти. Не веднъж сме успявали там, където местното ВиК и други частни фирми не успяват.

Нашите специалисти просто не се предават пред нищо. Ние приемаме работата си за мисия и ще направим необходимото за да отпушим и почистим вашата шахта. Всеки един от нашият екип е силно мотивиран и високо квалифициан. Всъщност нямаме член на екипът с по-малко от 12 години тясно специализиран опит в отпушването на шахти и канали. Потърсете ни.

Работим денонощно!
Отпушваме канали, шахти, мивки, сифони, тоалетни, септични ями и др.

Тел: 0886 71 56 35

Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино.

Споделeте тази страница:

Сайтът използва "бисквитки". Използвайки го, Вие се съгласявате с нашите условия за използване на сайта, включително с нашата политиката за поверителност и политика за използване на "бисквитки".