Отпушване на тоалетни се извършва както с професионални, така и с непрофесионални инструменти и машини, според качеството на запушване. Колкото е по-голямо и тежко запушването, толкова е по-вероятна възможността, да са нужни специални средства и мощни професионални машини за отпушване на тоалетната.

Отпушване на тоалетни.

На тази страница ще се спрем на полезна информация относно отпушване на тоалетни, защо въобще се запушват и няколкото най-вероятни начина, които може да използвате за да отпушите тоалетната сами. Също, как можете да намерите професионална помощ, в случай че се нуждаете от такава.

Говорейки за професионална помощ. Ако сте тук, в търсене на такава за отпушване на вашата тоалетна, то тогава ни звънните час по-скоро на телефоните обявени по-долу.

От канал ДО сифон - каналДО

Тел: 0886 71 56 35

Денонощно отпушване на тоалетни в град София и региона.
Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.


Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино.

От друга страна, ако възнамерявате да правите опити сами да отпушите вашата запушена тоалетна, ще се радваме да помогнем с конкретни инструкции и напътствия.

Ето и съдържанието на всичко, което ще намерите в тази страница:

Преди да се впуснем в подробности за това, как да отпушите тоалетната сами, тъй като има голям шанс да сте тук в търсене на професионална помощ, ето как можете да ни намерите.

Ние предлагаме отпушване на тоалетни.

Отпушването на тоалетни е услуга, която предлагаме от дълго време. Разполагаме с професионална техника и екипи обучени да се справят и с най-тежките запушвания. Готови сме да откликнем възможно най-бързо и гарантирано ще отпушим вашата тоалетна.

Разбираме че, в домашни условия запушената тоалетна може да причини огромен дискомфорт. Още по-лошо е когато това се случи в обществени сгради, заведения или офис. Непрофесионалните методи за отпушване на тоалетни не винаги са достатъчни, особено ако запушването се е преместило навътре в канализацията след тоалетната. Имено за това е добре да се доверите на нашите специалисти, ние сме винаги готови да отпушим тоалетната, независимо къде и колко лошо е запушването.

От канал ДО сифон - каналДО

Тел: 0886 71 56 35

Денонощно отпушване на тоалетни в град София и региона.
Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.


Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино.

Защо се запушват тоалетните?

Тоалетните са проектирани по начин, който позволява преминаването на сравнително голямо количество биологичен отпадък разтворен във вода. Поради устройството си, тяхното запушване е трудно и малко вероятно.

Все пак, проблем може да се появи, ако поради някаква причина изхвърлите неразтворими във вода вещества в тоалетната. Това включва мазнини, предмети от бита (като ароматизиращите блокчета за тоалетна) и общо взето всичко друго, което е неразтворимо във вода, но е попаднало навътре в тоалетната. Именно в такъв случай се получава запушване. За да се отпуши тоалетната, е необходимо да отстраним или прекараме причинителят през канализацията.

Как се отпушва запушена тоалетна?

Най-сигурният начин за отпушване на тоалетни е чрез използване на професионална техника. Този тип мишини могат да проникнат до десетки метри в канализацията след тоалетната и абсолютно сигурно да остранят какъвто и да е причинител.

Ако все пак сте решили да опитате да отпушите тоалетната сами, това е възможно с ограничен брой непрофесионални методи и инструменти. Ще се спрем на всеки един от тях по-долу.

Важно е да споменем, че начините които ще ви препоръчаме са любителски и не изискват специални или мощни машини, нито пък разглобяване или сваляне на тоалетната чиния.

Ако поради някаква причина никой от тях не подейства, тогава запушването с което си имате работа е по-сериозно и вероятно ще изисква професионална техника за отпушване (може би също ще се наложи демонтаж на тоалетната чиния). В такъв случай е най-добре да потърсите професионална помощ.

Също така, не препоръчваме любителски опити за отпушване на тоалетна, с каквито и да е други методи. Това е така, защото с почти всички други начини има риск да се повреди емайла на тоалетната чиния или да се отежни запушването. Препоръчваме ви да изпробвате само тези начини описани по-долу, ако никой от тях не подейства, тогава извикайте специалист. Ето ги и методите за непрофесионално отпушване, които препоръчваме:

Отпушване на тоалетни с вакуумно бутало.

Вакуумно бутало можете да намерите във всяка една железария или по-голям супермаркет. Това в същината си представлява елементарен модел помпа, обикновено прът ( дървен или пластмасов) завършващ с вендуза. Този уред е достатъчно ефективен за всякакви видове запушвания.

Принципът на приложение е следният. Затваря се отворът на тоалетната с вендузата и се помпи ( с движение нагоре и надоло). Това създава вакуум в тоалетната и надоло по канализацията, което от своя страна има шанс да раздвижи, разбие и протика запушването надоло по каналът и същевременно да отпуши тоалетната.

Отпушване на тоалетни с тел за отпушване на канали.

Телта за отпушване на канали е специална, с определени качества. Тя е достатъчно мека за да взема завоите на тръбите в тоалетната и канализацията, но и едновременно с това достатъчно твърда за да предаде натиск или придърпваща сила без да се огъва. Тези свойства и придават качествата на добър инструмент за отпушване на тоалетни и канализацията като цяло.

Такава тел за отпушване на канали се намира лесно във всяка железария. Тя е най-ефективна за запушвания причинени от предмети, които може да сте изтървали в тоалетната (като например ароматизиращото блокче за тоалетна).

Принципът и на действие при отпушване е елемнтарен. Вкарвате телта в тоалетната докато не усетите, че сте достигнали мястото на запушване. След което, с нея се опитайте да придърпате предмета или да го раздвижите за да продължи своят път в канала.

Отпушване на тоалетни с вряла вода.

Врялата вода, като метод за отпушване на тоалетна, е подходящ ако смятате че запушването може да е причинено от мазнина или сапун.

Тези две супстанции изключително много се влияят от температурата и докато при нормална температура могат да запазят течното си състояние, с понижаване на температурите това става все по-малко вероятно. Съответно, при по-ниски температури, тези вещества могат да се втвърдят в тоалетната и да я запушат.

Начинът на приложение е много прост. Кипнете 2 литра вода на котлона до пълното и завиране, след което я изсипете в каналът. Повторете, докато тоалетната не се отпуши.

Отпушване на тоалетни с Кока Кола.

Оригиналната Кока Кола може да е със секретна рецепта, но някои нейни свойства са много добре известни. Тя е способна да разгради почти всичко, включително метал. Точно това нейно свойство я прави добра за отпушване на тоалетни.

Начинът на приложение е следният. Изсипете 1 литър оригинална Кока Кола в тоалетната и оставете да подейства през ноща. След което, на другият ден промиите обилно с топла вода. Повторете цялата процедура до пълното отпушване на тоалетната. 

Какво да направите, ако не успеете да отпушите тоалетната?

Ако сте пробвали методите за отпушване на тоалетни на тази страница, но не сте успели да отпушите тоалетната с никои от тях. Тогава най-вероятно запушването е по-голямо и вероятно се намира навътре, дълбоко по канализацията след тоалетната.  

В такъв случай, ви препоръчваме да посетите нашата страница за отпушване на канали, на която можете да намерите информация как да отпушите канализацията сами.

Разбира се, има и друг вариант. Ако не ви се иска да се изцапате, искате отпушването да стане бързо, безпроблемно и качествено, тогава не се колебайте да ни потърсите.

Потърсете нас от "каналДО" за отпушване на вашата тоалетна.

Ние разполагаме с професионални машини за отпушване на тоалетни и със специалисти, които умеят да работят с тях много умело. Нашата работа се харектиризира с качество и безпроблемност. Ще се постараем да отпушим тоалетната ви, по възможно най-добрият, на добра цена и ефикасен начин.

Използвайте телефоните на сайта да ни потърсите, а ние ще побързаме час по-скоро да изпратим екип на място, който да ви помогне с отпушване на тоалетната незабавно.

Защо да изберете нас за отпушване на вашата тоалетна?

Нашата фирма се занимава специализирано с отпушване на тоалетни от много дълги години. Рядко може да намерите специалист, които да работи при нас, с по-малко от 12 години опит. През годините сме си изградили репутация на изключително надеждна и предпочитана фирма, която не прави никакъв компромис в качеството на машините и услугите, които предоставя. Нас наистина ни е грижа да си свършим работата възможно най-качествено.

Ние сме наясно с неудобствата, които може да ви поднесе запушената тоалетна и сме готови да се притечем на помощ в рамките на само няколко минути. Достатъчно е единствено да позвъните на телефоните в сайтът и ние ще се погрижим да отпушим вашата тоалетна, по възможно най-бързият и ефикасен начин.

Работим денонощно!
Отпушваме канали, шахти, мивки, сифони, тоалетни, септични ями и др.

Тел: 0886 71 56 35

Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино.

Споделeте тази страница:

Сайтът използва "бисквитки". Използвайки го, Вие се съгласявате с нашите условия за използване на сайта, включително с нашата политиката за поверителност и политика за използване на "бисквитки".