Отпушването на сифони се извършва чрез разглобяване на сифона и отстраняване на всички натрупани отпадъци които го запушват. Обикновено това изисква минимален набор от инструменти, но при някои сифони може да се наложи употребата на професионални машини, особено ако запушването е навътре в каналът след сифона.

Отпушване на сифони.

Отпушването на сифони преди всичко зависи от вида на сифона и устройството му. Някои сифони позволяват лесно разглобяване и съответно ръчно отпушване, докато други (поради специалното си устройство ), изискват специализирани инструменти или машини.

Ако имате запушен сифон, ще се радваме да помогнем с инструкции, как да го отпушите сами по-долу на тази страница. Преди това, тъй като има голяма вероятност да сте тук в търсене на професионална услуга за отпушване на сифони, ще се спрем на това че ние предлагаме такава и е достатъчно просто да ни потърсите на телефоните обявени по-долу.

От канал ДО сифон - каналДО

Тел: 0886 71 56 35

Денонощно отпушване на сифони в град София и региона.
Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.

Отпушваме качествено, бързо, лесно, евтино.

В тази страница, ще се спрем на конкретни инструкции как може да разберете когато сифонът запушен, как може да отпушите сифона според вида му и друга полезна информация, която ще ви е в помощ ако възнамерявате да опитвате да отпушите запушен сифон сами.

Но, първо нека разгледаме малко по-подробно професионалните услуги, които предлагаме...

Ние предлагаме отпушване на сифони.

Отпушването на сифони е услуга, която често се налага да изпълняваме в нашата практика. Ако нямате време да го отпушите сами, не ви се цапа или искате отпушването да стане бързо, професионално и сигурно, ние с радост ще помогнем.

Не рядко, запушеният сифон е сигнал за по-големи проблеми с канализацията, затова доверявайки се на нашите професионалисти си гарантирате проверка и отпушване, дори и ако запушването е навътре по канализационни тръби, а не в сифона.

Не чакайте моментът на тотално запушване. При нужда от отпушване на сифон потърсете нас. Ние от "каналДО" ще отпушим вашият сифон по-възможно най-добрият и ефективен начин.

От канал ДО сифон - каналДО

Тел: 0886 71 56 35

Денонощно отпушване на сифони в град София и региона.
Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.

Отпушваме качествено, бързо, лесно, евтино.

Как се отпушва сифон?

Както споменахме вече, начинът на отпушване зависи от вида сифон, с който си имате работа. Видовете се различават в зависимост от мястото на което са монтирани и устройството си.

Най-общо, сифоните представляват (обикновенно) S-образна хидравлична система от тръби с входен и изходен отвор. Благодарение на своята S форма, сифонът задържа неприятните миризми и не им позволява да се разпространяват в помещенията.

Друга много важна роля на сифоните е задържането на малки обекти (коса, отпадъци, храна и др.), което предпазва канализационните тръби от запушване. Именно заради това задържащо свойство е възможно (и дори нормално) да се запушват.

Тук ще се спрем на трите най-разпространени типа сифони и как се отпушва всеки от тях, като започнем от класическият.

Отпушване на класически сифони.

Това са тип сифони, които най-често се използват за кухненски мивки. Отпушването на този вид сифони е сравнително лесно и се извършва чрез разглобяване и почистване. Достатъчно е само да разглобите сглобките на сифонът и с тел или други подръчни средства да почистите добре вътрешността на сифона и всичко до което имате достъп. След което да го сглобите обратно, монтирате и тествате.

Отпушване на подови сифони със странично оттичане.

Сифоните със странично оттичане са тези, при които S-образната извивка се реализира чрез пластмасов конус във вертикалната част на сифона, непосредствено след което оттичането продължава хоризотално. При този вид сифони отпушването се осъществява чрез премахване на решетката на сифона, след което се разглобавя и почиства конуса. Съществуват и така наречените рогов тип сифони от този вид. Те имат вторичен отвор отгоре, който по принцип е затапен за да не излиза миризма през него. Достатъчно е да го оттапите и през отворът може да извършите отпушването на сифона чрез тел, спирала или всичко друго, което можете да промушите през отворът. 

Отпушване на подови сифони с долно оттичане.

Най-вероятно вече имате такъв в банята. Този вид сифони са много широко разпространени и са по-просто устроени и сравнително лесни за отпушване от тези със странично оттичане. Елементарно е да се вкара инструмента, с който ще се извършва отпушването на сифона. Достатъчно е да махните горната част, за да достигнете и почистите добре сифонът. За отпушването може да използвате всичко необходимо като тел, отвертка или какво имате под ръка.

Какво да направите ако сифонът не се отпушва?

Ако сте разглобили и почистили всички отпадъци в сифонът, но водата все още се задържа вместо да се оттича по канализацията, тогава имате запушване навътре в мръсният канал.

В такъв случай, ако възнамерявате да се опитвате да отпушите каналът сами, може да разгледате нашата страниза за отпушване на канали, където ще намерите стъпка по стъпка ръководство за отпушване на канали.

Ако не ви се цапа или имате нужда отпушването да стане бързо, сигурно и качествено, то тогава не губете време, ами ни потърсете на телефоните обавени в сайтът. Ние ще откликнем мигновенно, ще изпратим екип на място и ще отпушим сифонът.

Изберете нас за отпушване на вашият сифон.

Ние се занимаваме професионално с отпушване на сифони от над 10 години. Все още не сме срещали сифон, който да не можем да отпушим. Ще подходим с необходимото внимание и грижа към вашият сифон и канализация и ще се осигурим отпушването.

Разполоагаме с професионалисти, много от които с над 12 години опит, само в отпушването на сифони и канали. Не ни е страх да се изцапаме и приемаме работата си като призвание.

Работим денонощно!
Отпушваме канали, шахти, мивки, сифони, тоалетни, септични ями и др.

Тел: 0886 71 56 35

Бърза реакция 24х7. 

Споделeте тази страница:

Сайтът използва "бисквитки". Използвайки го, Вие се съгласявате с нашите условия за използване на сайта, включително с нашата политиката за поверителност и политика за използване на "бисквитки".