Отпушването на мивки се извършва чрез проверка и отпушване на всички ВиК компоненти, намиращи се в пространството под запушената мивка. Това обикновено изисква минимален набор от инструменти, но може и да се наложи използването на професионални машини когато запушването е навътре в каналът след мивката.

Отпушване на мивки.

Запушените мивки са един от най-честите проблеми, а тяхното отпушване не винаги е най-лесната задача. Познато ни е как мивката, сякаш винаги се запушва от само себе си и то без очевидна причина, а само до преди няколко минути е функционирала безпроблемно.

Ако сте тук, в търсене на професионална помощ за отпушване на мивка, то тогава сте направилното място. Достатъчно е само да ни се обадите на телефоните изписани по-долу.

От канал ДО сифон - каналДО

Тел: 0886 71 56 35


Отпушване на мивки, денонощно в град София и региона, обадете се.
Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.

Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино. 

Ако ще се опитвате да отпушите запушена мивка сами, то тогава на тази страница ще се опитаме да ви покажем как в няколко лесни стъпки и без много инструменти, може да се опитате да отпушите мивката сами. Надяваме се, с това да ви бъдем полезни и да облекчим неудобствата, които може да ви създаде запушената мивка.

Ето и съдържание, на това което ще намерите на тази страница:

Но преди това, тъй като има голям шанс да сте тук в търсене на хора, които да свършат това за вас, ето няколко думи за услугите които предлагаме и как да ни намерите.

Ние предлагаме отпушване на мивки.

Ние от "каналДО" предлагаме отпушване на мивки. Занимаваме се с това от много години. Обещаваме бърза реакция, в рамките на няколко минути след позвъняването ви и гаратирано отпушване на мивката, независимо колко тежко е запушването.

Ние разполагаме с професионалисти за отпушване на мивки, които се занимават само с това в рамките на повече от 12 години. Не се доверявайте на случайността. Ще се погрижим за вашето спокойствие и уют когато мивката ви създава проблеми. Достатъчно е само да ни се обадите на телефоните посочени в сайтът.

От канал ДО сифон - каналДО

Тел: 0886 71 56 35


Отпушване на мивки, денонощно в град София и региона, обадете се.
Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.

Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино. 

Да опитвате ли да отпушвате мивката сами или да потърсите специалисти?

Съветваме ви първо да опитате сами, особено ако имате увереността че можете да се справите и не ви е страх да се поизцапате. Ако обаче не искате да се изцапате или искате отпушването да стане професионално, не се колебайте да ни потърсите.

Както ще видите по-долу на тази страница, отпушването на мивка е всъщност доста лесно и изпълнимо начинание само в няколко прости стъпки. Следвайте указанията на тази страница и има голям шанс да се справите с проблема сами. Разбира се, ако поради някаква причина не успеете, ние винаги сме на ваше разположение и може да сме на място, работейки по отпушването на мивката, до час.

Какво да направите, преди да опитате да отпушите мивката сами?

На първо място огледайте за кабели под мивката, електрически уреди, контакти и каквото и да е нещо свързано с електропреносната мрежа. Ако има такова под мивката или в непосредствена близост, тогава го отстранете.

В днешно време, са много модерни машините за пречистване на вода под мивката, ако имате такава, то няма да е лесно да я преместите (тъй като тя е свързана с чистата и мръсната вода). В такъв случай е дотатъчно само да я изключите от контакта и да обезопасите контакта, ако той също се намира под мивката и е в риск. Обезопасяването може да стане с всичко подръчно, важното е да не влиза вода в контакта и да няма риск да се намокри.

След което се огледайте за течове извън мивката и под нея. Ако има ги попийте и отстранете водата. Преустановете използването на мивката временно и дори ако се налага спрете водата в сградата. Важно е да си осигурите максимална площ от чисто пространство под мивката, за да може да работите спокойно и без притеснения.

Накрая, но не на последно място си подгответе леген или някакъв достатъчно голям съд. Поставете го най-отдоло, под всички тръби в мивката. Този съд ще събира водата и мръсотията, които ще изпадат от тръбите по време на работата за отпушване на мивката.

Как да отпушите запушена мивка?

Отпушването на мивки не е труден процес и изисква минимален набор от стандартни инструменти, повечето от които ще можете да намерите в най-близката железария. Като за начало ще ви трябва само и единствено тръбен ключ и желание. В редки случаи, при процеса може да се наложи да използвате и други неща, като лента за оплътнение или гумички за оплътнение на тръби.

Преди да се впуснем в стъпките, които ще трябва да изпълните за да отпушите мивката, ще се спрем на няколко съвета за безпосаност. Важно е да не прибързвате с опитите за отпушване, преди да сте се уверили, че няма никакъв риск за вас и околните.

1. Развийте свръзките на тръбите под мивката, започовайки от най-долната.

Първата стъпка за отпушване на мивката е да огледате сифона непосредствено под мивката. Ако имате какво да развиете под него, то тогава го развийте. Може да очаквате да изпадат доста отпадъци от него, не се тревожете това е нормално. Почистете го много добре, след което го завийте обратно. Дори и след това начинание мивката ди изглежда отпушена не спирайте до тук.

Продължете с развиването на свързките на тръбите надоло, една по една, като започнете от най-долната. Това развиване обикновенно е възможно и на ръка, но в някои случай (ако тръбите са по-стари ) ще трябва да използвате тръбен ключ.

Тук ще трябва да направим едно уточнение. Не бързайте да развивате всички свръзки наведнъж. Като заначало развийте най-долната, към пода. Останалите само ако се наложи.

На снимкаката може да видите 3 такива свръзки, очертани с червено и номерирани.

Разбира се, вашите тръби под мивката няма да са напълно идентични с тези показани на снимката, но принципът е подобен за всички.

Достатъчно е просто да развиете най-долната (в случая, на снимката е свръзка номер "3"). След което преминете към следващата стъпка. Останалите свръзки ще развиете на по-късен етап и то само ако има нужда.  

2. Почистете и промийте.

След развиването на първата свръзка, почистете всичко до което можете да достигнете. Може да използвате тел (ако имате под ръка ), клечка или всичко останало, което смятате че може да проникне достатъчно дълбоко в тръбата, по посока към сифонът на мивката.

След като максимално добре сте изчистили всичко до което можете да стигнете, сглобете тръбите отново и пуснете по-силна струя топла вода за промивка (ако няма топла вода в момента, може и със студена). Наблюдавайте как се оттича мивката и дали все още има признаци за запушване, ако няма сте готови и не е нужно да изпълнявате следвщата стъпка, в противен случай продължете.

3. Развийте и останалите свръзки по тръбите под мивката.

Ако до този момент мивката не е отпушена, то тогава развийте и останалите свръзки по тръбите под мивката. Започнете отново от най-долната свръзка. Важно е да почистите и промиете отново, след всяка от тях, до отпушване на мивката.

Какво да направите, ако мивката не се отпуши, след като сте изпълнили всички стъпки?

Ако мивката не се отпуши след всички стъпки до тук, тогава става въпрос за проблем по канализацията. Най-вероятно каналът след мивката е запушен. В този случай можете да следвате стъпките за отпушване на канали на нашата страница за отпушване на канали.

Разбира се има и друг начин, ако не желаете да се изцапате или имате нужда от по-бързо и качествено отпушване на мивката, винаги може да ни се обадите за да отпушим мивката и каналът за вас.

Потърсете нас от "каналДО", за отпушване на вашата мивка.

Нашата фирма се занимава само с отпушване на мивки и канализация от над десетилетие. За това време сме си изградили репутация кято един от най-довереният, честен, надежден и предпочитан партньор в това отношение.

Можем да гарантираме услуга, която не само напълно ще ви оттърве от проблема със запушената мивка, но и ние ще направим всичко необходимо за да не ви ангажираме допълнително, като извършим работата безупречно, по-начин който няма да остави следи.

Защо да изберете нас за отпушване на вашата мивка?

За разлика от много други в бранша, които основно предлагат строителни или ВиК услуги, ние специализираме само в това, което умеем най-добре и съответно винаги качеството, цената и скоростта, с която успяваме да отпушим мивката са няколко пъти по-добри от всичко, което някой друг може да ви предложи. Всеки един от нашите специлиасти разполага с над 12 години опит. Подхождаме с внимание и мисъл, неприсъщи в бранша. Ние можем да отпушим вашата мивка, дори при най-лошите запушвания.

Потърсете ни сега, гарантираме бързи, задоволителни резултати и много евтини цени. Ние ще се отнесем с внимание и грижа при отпушването на вашата запушена мивка.

Работим денонощно!
Отпушваме канали, шахти, мивки, сифони, тоалетни, септични ями и др.

Тел: 0886 71 56 35

Отпушваме качествено, бързо, лесно и евтино.

Споделeте тази страница:

Сайтът използва "бисквитки". Използвайки го, Вие се съгласявате с нашите условия за използване на сайта, включително с нашата политиката за поверителност и политика за използване на "бисквитки".