каналДО - аварийно отпушване на канали.

От канал ДО сифон - каналДО

тел.(Telenor) 0899 828 158
тел. (A1)  0886 71 56 35

24/7 аварийно отпушване на канали в София и региона, обадете се.
Отпушване на канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.

Професионална техника, бързо, лесно, евтино. При запушен канал не губете време, не оставяйте проблема да се задълбочи - звъннете на професионалистите от каналДО.

Обадете се за посещение от експерти в района на София ( само 30 лева за оглед ).
Отпушваме канали | шахти | мивки | сифони | тоалетни | септични ями и др.

Заявете на телефон:
0899 828 158 | 0886 71 56 35

каналДО - отпушване на канали чрез сода каустик или солна киселина. Възможно ли е?

Всеки стига момент в който му се налага да използва средства на химична основа, или естествени такива които при смесване предизвикват химична реакция. Някои изпълват помещението с миризми, други карат странна течност да излиза обратно от канала, но най важният въпрос си остава - А дали въобще действат? Нека се опитаме да отговорим на този въпрос като разгледаме най-известните химични средства (изключвайки брандираните прахчета по магазините) които се ползват у нас за отпушване на канал в домашни условия, а именно:

Отпушване на канали и мивки със сода каустик.

Ежедневно в канализацията у дома се изсипват големи количества различни отпадни продукти от нашият бит. При миене на чинии, пране, къпане в канала попадат мазнини, сапуни, перилни препарати, косми и други органични отпадъци, благодарение на които по вътрешната страна на тръбите се наслояват налепи, които с времето запушват каналите.

Натриевата основа (сода каустика) е изключително ефикасни средство за почистване на органични запушвания на канали и мивки.

Тя е доста силен химикал, с който трябва да се работи внимателно, като нашият съвет е при работа със сода каустик да се използват ръкавици, тъй като тя има силен разяждащ ефект и при контакт с кожата може да нанесе сериозни поражения. Натриевата основа (сода каустик) е продукт, който лесно се намира в магазините за домашни потреби и се среща като разтвор или сухо състояние ( натриева основа на люспи). Сухият натриев хидроксид е много по - ефективен и силен от разтвора, затова нашият съвет е - по края на отвора на канала се насипва около 50 - 100 грама сухо вещество, след което се залива равномерно и бавно със студена вода ( реакцията е свързана с отделяне на топлина) до пълното и разтваряне. Важно е да знаете, че по време на отпушването се отделят неприятни миризми под формата на изпарения. Отпушването трае между 20 и 40 минути, след което третираното място (мивка/канал) се промива с няколко литра топла вода, като предпазна мярка след промиването може да неутрализирате с оцет. В случай, че се отпушва тоалетна със сода каустик, количеството вещество трябва да е по - голямо, както и времето за отпушване по дълго.

Забележка: Канали с алуминиеви тръби, орнаменти, решетки не могат да се отпушват със сода каустик (натриева основа), тъй като тя ще ги разяде ( възможно е да пробие тръбите).  

каналДО, денонощно отпушване на запушен канал в София и региона.

Отпушваме запушени канали, шахти, мивки, сифони, тоалетни, септични ями и др. в София и региона. Бърза реакция 24х7. КаналДО разполага с техника и професионалисти за отпушване на канали. Потърсете каналДО.

тел.(Telenor) 0899 828 158
тел. (A1) 0886 71 56 35

Доверете се на опита - обадете на каналДО.

Отпушване на канали / мивки със солна киселина.

Почистването на канали със солна киселина най - често се използва след ремонт или строеж, тъй като в канала понякога попадат цимент, гипс и различни видове материали, които са на базата на варовиците. Това са замърсители, при които почти нищо осен основен ремонт на канала не би Ви помогнал, дори натриевата основа е безсилна срещу тях.

Солната киселина реагира с този тип замърсители като ги разгражда. Тя е по трудна за намиране от основата и най - често се купува от специализирани магазини. Солната киселина не се продава под формата на сухо вещество, а само като разтвор с концентрация около 36/37% и за битови нужди се разрежда неколкократно. С киселината както при основата е желателно да се използват ръкавици, тя е още по агресивна и бързо действаща от основата и последствията при допир с кожата са много по големи.

След разреждане солната киселина 1 литър от нея се сипва в отвора на канала, като стените на канала от вътрешната страна се поливат обилно. Киселината действа за няколко минути, тя разтваря гипса, цимента и варовиковите производни, като както при основата и при киселинната има изпарения и затова мястото трябва да бъде проветриво и след отпушване на канала третираното място трябва да бъде промито обилно с вода.

Изключително важно е да се почистват тръбите на каналите периодично, за да се избегнат сериозни запушвания, с които няма да може да се справите сами без намесата на специалистите.

Нищо не помага при запушен канал?
Потърсете каналДО

Описаните методи в този сайт са интересни но не винаги са ефективни при реално запушване. Домашните средства са по-скоро за профилактика отколкото способ за справяне със запушен канал. Когато нищо не помага, това означава че имате сериозно запушен канал. В такъв случай е най-добре да потърсите професионалисти.  В противен случай има огромна вероятност само да утежните запушването. Потърсете ни.

С каналДО се работи лесно. Независимо колко проблемно е запушването ние ще се радваме да помогнем по възможно най-добрият, бърз и ефективен начин. След позвъняване ще можем да ви информираме колко бързо можем да изпратим екип до обекта.

За бързо, лесно и евтино решение на проблеми с канализацията позвънете на каналДО.

Заявете на телефон: 0899 828 158 | 0886 71 56 35